PÁRTOK

SZEMEREI GÉZA

Független képviselőjelölt Óbuda-Békásmegyer 12. választási körzetében:

Kedves Szomszéd, tisztelt Választópolgár!

Rohan az idő, ismét önkormányzati választás. Idén ismét elindulok, hogy képviselhessem Óbuda-Békásmegyer 12. választási körzetét, továbbra is pártoktól függetlenül. Itt szeretném megköszönni az 5 évvel ezelőtt rám adott szavazatokat, így sikerült elérni a két nagy "harcos" szövetség mögötti 3. helyezést.

Újabb program pontokat most nem írok, mert - bár az elmúlt 5 évben is történt egy-két morzsányi fejlesztés (a szentendrei úti fejlesztést leszámolva), de - jelentős pozitív változás ezúttal sem történt a 12-es választási körzetben, korábbi észrevételeim továbbra is aktuálisak. Tovább görgetve meg lehet ezeket ismerni. Annyit azért megemlítenék, hogy kiemelt ügyként kezelném a közlekedési problémákat, úgy mint a továbbra is folyamatban lévő gyorsulási versenyeket 11-es úton, a csillaghegyi HÉV átjáróval összefüggő állandó gépkocsi feltorlódást. Viszont, készítettem egy rövid videót, melyben a pártpolitikusok bohóckodásaira hívom fel a figyelmet és hogy miért NE pártokra szavazzanak, hanem lokálpatrióta függetlenekre.

Kérem, ha ajánlásával támogatná a szavazólistára történő felkerülésemet, akkor email-ben vagy sms-en adja meg számomra nevét, címét és időpontját, amikor felkereshetném személyesen az Ajánlóíven gyűjtendő aláírásáért
(2024. április 21 - május 5. közötti időpontra)!

Email: info@csillaghegyiek.hu
Telefon: 0620-8061777

Köszönöm megtisztelő figyelmét!
Szemerei Géza
Csillaghegy, 2024. április 19.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Kedves Szomszéd, tisztelt Választópolgár!

Az előző önkormányzati választás óta eltelt 5 év, így ismét elérkezett a választás ideje. 2010 és 2014 után idén is szeretném megmérettetni magam. Továbbra is pártoktól függetlenül Független képviselőjelöltként. Tudom, nyerési esélyem függetlenként igen csekély, de ilyenkor kicsit rám is odafigyelnek Óbudán és mazsolázva meghirdetett programterveimből egy-két részpontot ciklusról-ciklusra meg is valósítanak belőle, így semmiképpen sem nevezhető értelmetlen dolognak indulásom. Még ha nem is én leszek az első a végén, mindenképpen nyerek, nyerünk, ha odafigyelnek terveimre és egy-kettőt megvalósítanak belőle.
Köszönöm 5 évvel ezelőtti rám leadott szavazatikat! Ezzel saját körzetemben jó nevű pártokat, szervezeteket sikerült megelőznöm, sőt az egész Óbuda-Békásmegyer választási eredményeit figyelembe véve is a legmagasabb támogatottságot értem el független képviselőjelöltként.

A korábbi években meghirdetett pontjaim továbbra is érvényesek. Némelyik nagy részben megvalósult, mint pl. a szelektív hulladékgyűjtés, sőt úgy néz ki a Gőtés-tónál korábban tapasztalt szemétkupacra utaló képeimre is odafigyeltek, mert mára más tapasztalataim vannak:

Ettől függetlenül a kutyapiszok és egyéb szemetek elhelyezésére továbbra is szükségét látom szemeteskukák köztéri nagyszámú felállításának.

A békásmegyeri buszmegállóról készült képem is hatással lehetett valakire Óbudán, mert mára ezt látom ott:

Bár a legtöbb buszmegállóban továbbra sincs fedett ülőhely, emiatt vannak még tennivalók.

A többi programpontom továbbra is él. A vízelvezető árkok semmit nem változtak 5 év alatt:

A Csillaghegyi Egészségház előtt tér sem változott érdemben, bár a graffitikat lefestették:

Az utak állapota sem javult 5 év alatt:

illetve járdáink állapota is kritikán aluli:

Ezzel szemben azért van változás is, bár számomra értelmetlennek tűnő pénzkidobás. Ez konkrétan a Mátyás Király úton folyó díszkő burkolatú csodajárda kivitelezése. Néhány évvel ezelőtt a Mátyás Király út ezen kb. 200 méteres szakasza kitűnően fel lett újítva. Akkor az utca páros oldalán a járda és mellette autóparkolási helyek lettek kialakítva. Várható volt, hogy most a páratlan oldalt rakják rendbe. Hát, nem tudom mi lesz a felújítás végén, de most is a páros oldalt csinálják és esélyét sem látom annak, hogy a páratlan oldal is beleférjen az októberben esedékes munkálatok végeztéig.

A korábbi években összeírt terveimhez képest újabb pontokkal aktualizálódott az, amiért be szeretnék kerülni az Óbudai Közgyűlésbe:
- A Szentendrei út - Batthyány utca között sok üzlet és főképp autókereskedés van, melyekhez betérő vásárlók vagy odatartozók rendszeresen járdára állva parkolnak le, vagy éppen az ott lakók kapubejárójába. Ez egyébként egy személyes sérelmem is, így biztosan nagy figyelmet szentelnék e probléma megoldására.
- A másik a 11-es út csillaghegyi szakaszán tapasztalható heti rendszerességgel megvalósuló gyorsasági versenyek azonnali beszüntetése lenne.
- Illetve van még egy, talán a legfontosabb pont: A csillaghegyiek.hu oldalam segítségével interaktívá tenném képviselői tevékenységemet. Internetes szavazásokkal kikérném a helyben lakók véleményét a minket érintő ügyekben, így segíteném elő a többség akaratának érvényesítését a képviselőtestületben.

Kérem, ha ajánlásával támogatná a szavazólistára történő felkerülésemet, akkor email-ben vagy telefonon adja meg számomra nevét, címét és időpontját, amikor felkereshetném személyesen az Ajánlóíven gyűjtendő aláírásáért
(2019. augusztus 27 - szeptember 5. közötti időpontra)!

Email: info@csillaghegyiek.hu
Telefon: 0620-8061777

Köszönöm megtisztelő figyelmét!
Szemerei Géza
Csillaghegy, 2019. augusztus 22.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2014

Lezajlottak a 2014. évi önkormányzati választások. Örömmel nyugtáztam, hogy a választók túlnyomó többsége elégedett lakókörnyezetének állapotával és Puskás Péter egyéni képviselő további munkáját támogatta szavazatával. Én magam a többséghez képest sokkal rosszabbnak ítélem meg akár a Róka-hegy járdáinak vagy a vízelvezető árkainak állapotát, akár Csillaghegy főútjainak vagy Békásmegyer-Ófalu utcáinak állapotát. Nagyon rossznak ítélem meg a közlekedést Csillaghegy és Békásmegyer HÉV átjáróinál egyaránt. A választók 4,45%-a tudott velem azonosulni, ez összességében kevés volt ahhoz, hogy egyéni képvielőként tenni tudjak az Önkormányzatban. Az Ő támogatásukat KÖSZÖNÖM! Puskás Péter képvielő Úrtól meg azt kívánom, hogy a következő ciklus során járjon többet Csillaghegyen, tegyen többet Csillaghegyért, győzzön meg engem és a többi 55% elégedettlen szavazót is rátermettségéről, hogy 5 év múlva mi is Maga mögé állhassunk!

Szemerei Géza
Csillaghegy, 2014. október

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Levél a választókhoz:

Tisztelt Választópolgár, Kedves Szomszéd!

Először is szeretném megköszönni a sok ajánlást. Köszönöm, hogy felkerülhettem a szavazólistára, így lehetővé téve, hogy a 12. választási körzetben egyedüliként el tudjak indulni pártoktól, szervezetektől független egyéni képviselőjelöltként! Ezzel sokan elősegítették azt, hogy a III. kerületi közgyűlésbe az acsarkodó pártok közé egy józan gondolkodású, Csillaghegy- Békásmegyer fejlődéséért tenni akaró képviselő is bekerülhessen. Már csak egy lépés választ el minket, egy, a legfontosabb. Kérem, ne hagyja a lehetőséget elveszni!

2014. október 12-én szavazzon
SZEMEREI GÉZA
egyéni képviselőjelöltre!

Az ajánlások gyűjtése közben nagyon sokbíztató szót és támogatást kaptam Önöktől. Ezt mind külön köszönöm! Mindemellett szembetűnt számomra, hogy milyen elsöprő arányban támogatják a FIDESZ jelöltjeit. Tarlós István főpolgármester és Bús Balázs polgármester legyőzhetetlennek látszanak, de nagy számban támogatják a FIDESZ egyéni képviselőjelöltjét, jelenlegi képviselőnket, Puskás Pétert is, ugyanakkor valamivel többen nézik objektíven az elmúlt 4 év helyi munkáját, és míg a főpolgármesteri és polgármesteri poszton is a FIDESZ jelöltjének elsöprő a támogatottsága, addig Puskás Péter mandátumát már kifejezetten nem kívánják meghosszabbítani, inkább látnának egy közülük való, független képviselőt a képviselő testületben. A másik szembetűnő jelenség a teljes baloldal háttérbe szorulása volt. Annak felaprózódása és megosztottsága végett ott nincs egyöntetű akarat, a kisebb pártok és szervezetek támogatottsága a nagyokéhoz képest meg elenyésző.

Óbuda-Békásmegyer 12. vk-ben az egyéni képviselőjelölteket nézve: van egy erős, Puskás Péter, sok gyenge támogatottságú jelölt és vagyok én valahol a kettő között. A baloldal súlyában ne bízzon senki sem: saját tapasztalatom és az aláírások gyűjtésének végeredménye is azt mutatja, hogy jelenleg nincs annak meghatározó bázisa. Ennek legmeggyőzőbb bizonyítéka az, hogy a májusi választások legsikeresebb baloldali pártja, a DK jelöltjének most nem sikerült összegyűjteni az indulásához szükséges aláírást. Mindezekből adódóan a mostani választáson nem az a kérdés, hogy ki lesz a 12. vk egyéni képviselője, hanem, hogy Puskás Péter lesz az vagy nem. Éppen ezért kérem, hogy mindenki nézzen körül saját környezetében, nézzen ki az utcára, sétáljon egyet a lakótömbje körül és értékelje azt, amit lát. Ha a látottakkal meg van elégedve, akkor 12-én bárkire leadhatja szavazatát, Puskás Péter győzelmét fogja vele elősegíteni, viszont ha a látottakkal nincs megelégedve, szavazatát adja rám!

Puskás Péter, a 12. választási körzet többi egyéni képviselőjelöltjéhez képest kimagaslóan nagy támogatottsággal rendelkezik, de még több biztos NEM támogatóval. Leváltása nem lehetetlen. Nem lehetetlen, de ehhez egy határozott egység kell. Ezt az egységet semelyik párt sem tudja összehozni, ezt csak egy független jelölt, azaz a 12. választási körzetben személyem, Szemerei Géza tudom egyedül képviselni. Kérem, mindenki döntse el, hogy közvetlen lakókörnyezetét tekintve az elmúlt 4 év nagymértékű fejlődésen, stagnáláson vagy netán leépülésen ment végig! Döntsön, hogy az elmúlt 4 év lenyomata megfelel-e elvárásinak! Ha nem, szavazzon rám!

10 pontos programommal saját oldalamon mindenki megismerkedhet:
WWW.CSILLAGHEGYIEK.HU

Szabad döntésen alapuló, lelkiismeretes szavazást kívánok Mindenkinek!

Szemerei Géza, független képviselőjelölt

A program:

Szemerei Géza: a 2014. évi Önkormányzati Választások Óbuda-Békásmegyer 12. választási körzet független képviselőjelöltje. E választási körzet az alábbi területen helyezkedik el: nyugatról Üröm - Budapest közti határvonal, majd Békahát utca - Kőbánya utca - Dózsa György út - Zemplén Győző utca - Szindbád utca - Pünkösdfürdő utca - Batthyány utca - Rákóczi utca - Szentendrei út - Ürömi út - Rókahegyi út.

Az itt élőkkel való szorosabb együttműködés érdekében létrehoztam a www.csillaghegyiek.hu internetes oldalt, melynek segítségével az észak-óbudai lakosok személyesen is véleményt mondhatnak a település fejlődéséről, hiányosságairól, hozzászólásaikkal maguk is aktív részesévé válhatnak Csillaghegy-Békásmegyer fejlődésének irányvonalával. Az oldal mindenki számára hasznos információkat is nyújt, melyek megkönnyíthetik mindennapi életük. Valódi értéke igazán csak akkor fog kitűnni, ha bekerülve Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának testületébe, belülről, első kézből tudok majd minden információt megosztani, fontos dolgokra a figyelmet felhívni.

Szemerei Géza képviselőjelölt Önéletrajza:

1971. október 1-én születtem Óbudán. Szüleimmel és bátyámmal együtt Csillaghegyen éltem, itt nőttem fel és azóta is itt lakok. A Lehel utcai Általános Iskola elvégzése után a Fáy András Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Technikumban szereztem gépjárműtechnikai-technikus végzettséget, majd a Wesselényi Miklós Szakközép- és Szakmunkásképző Intézet elvégzését követően elektronikai műszerész képesítést, végül az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán abszolváltam villamosmérnöki tanulmányaimat.

Pályafutásom első felét az autóiparban, második felét az elektronikai iparban töltöttem el. Jelenleg a Synergon Integrátor Kft egyik projekt munkájában veszek részt, mely idén ősszel fejeződik be, így nem jelentene nehézséget számomra új irányba vinni életemet és azt a választópolgárok szolgálatába állítani.

Hobbiként különböző zenei rendezvényeket szervezek. Saját klubot is működtetek, ahova már több külföldi zenekar kapott meghívást és Magyarországon elsőként az én rendezvényemen léphettek fel.

Legfőbb erényem a becsületesség és az elkötelezettség,
melyet Békásmegyer-Csillaghegy érdekében szeretnék kamatoztatni.

Békásmegyeren és Csillaghegyen megvalósítandó főbb terveimről a www.csillaghegyiek.hu oldal egyéb részeinél bővebben tájékozódhat majd mindenki, ezen tervek megvalósulásának stádiumát nyomon követhetik, illetve honlapom segítségével és személyes találkozók keretein belül bárki elősegítheti ötleteivel lakóhelye fejlődését.

Zoltán bátyám a '90-es évek elején Békásmegyeren elindított egy új közbiztonsági programot, élenjáró volt a kerületrészben folyó polgárőrség szerveződésében és mint a Békásmegyeri Rendőrőrs parancsnoka, nagy segítséget nyújtott a polgárőrség és a kerületi rendőrség szoros együttműködésének kiépítésében.

Az ő nyomdokait követve én az Óbudai Önkormányzat és Békásmegyer-Csillaghegy lakosainak szorosabb kapcsolatát szeretném kiépíteni. Mivel én is itt, a 12. választási körzetben élek, látom azt, amit Önök is, tisztában vagyok lakókörnyezetünk erősségeivel és hiányosságaival egyaránt. Engem nem egy párt delegált ide - jó esetben - valahonnan Óbuda más városrészéről, én magam, mindössze az Önök, lakótársaim támogatásával szeretnék bekerülni a képviselő testületbe és elérni Békásmegyer és Csillaghegy együttes fejlődését.

Meglátásom, hogy szerencsénkre alapvetően nem vagyunk rossz helyzetben. Akik Békásmegyeren vagy Csillaghegyen nőttek fel vagy akár csak nemrég óta laknak itt, azok mindannyian nehezen költöznének el innen. Inkább ide tervezik további életüket, mintsem máshová. Itt terül el Budapest egyik legtisztább levegőjű területe, keletről a Duna, nyugatról a Pilis hegység véd minket. Északra egy karnyújtásnyira van tőlünk a Duna-kanyar, délre Budapest belső kerületeit érhetjük el, mindemellett mi magunk sziklás kilátóval, mocsaras parkkal, Duna parttal, strandokkal, sportpályákkal, vagy akár bevásárló csarnokkal rendelkezünk. Az alapok megvannak, a lakosok szívesen élnek itt, csak egy kicsit kell mindenhova hozzátenni ahhoz, hogy környezetünk még élhetőbb, még inkább vonzó legyen.

A következő képek mind-mind e kiváló adottságokkal rendelkező városrészről adnak tanubizonyságot:

Csillaghegy>

Gőtés tó>

Békásmegyer-Ófalu>

Rókahegy>

Választási programom több pontból áll, de ezek közül is kiemelt helyen a tisztaság szerepel, melynek fő szlogenje:

TISZTASÁG = KULTÚRÁLT LAKOSSÁG

Kultúrált lakosságból Budapest ezen városrészén megkérdőjelezhetetlenül nincs hiány, ebből adódóan ezt a pontot már szinte ki is pipálhatjuk a megvalósítható terveink közül, mindössze nem szabad hagyni, hogy visszatérjünk a négy évvel ezelőtti állapotokhoz. Négy évvel ezelőtt ezeket a lépéseket hirdettem meg:

" - Szelektív hulladékgyűjtőket minden utcasarokra
- Rugalmas szemétszállítást, a szemét mennyiségének függvényében
- Időszakos szemétgyűjtési akciókat
- Folyamatos tisztaság-ellenőrzést

Hogy hogyan valósíthatjuk meg ezen pontok mindegyikét? Nagyon egyszerű: semmi extrém dolgot nem kell tennünk, minden adja magát. Németországban, már a '80-as évek végén is működött a "Szelektív hulladékgyűjtőket minden utcasarokra" szemlélet, ott nem is nagyon találkozunk az utcán eldobott szeméttel. A kérdés jogosan vetődik fel, honnan lenne rá pénz? A válasz: leginkább európai uniós támogatásból és hazai környezetvédelmi forrásokból.

Ha több ilyet látunk az utcán:

kevesebb ilyennel találkozunk:

Ha bevezettetjük a rugalmas szemétszállítást, kevesebb ilyennel találkozunk:

Időszakos szemétgyűjtési akciók ezidáig is voltak, ezeket továbbra is folytatni kellene, illetve az ilyen alkalmakat lehetne felhasználni arra, hogy megsegítsük a nálunk jobban nélkülözőket oly módon, hogy pl. a kinőtt, de még jó állapotú használt ruháinkat összegyűjtjük és odaadjuk számukra.

És végezetül, a folyamatos ellenőrzés sem jelent nagy dolgot. Ez a honlap többek közt ebben is segítséget nyújtana. Bármikor, bárki a fórum adott részében beírhatja, hogy hazafelé menet látta, hogy pl. a műanyag palackos gyűjtő tele van, jó lenne minél hamarabb kiüríttetni, és már mindjárt tudunk is szólni az illetékes helyre.

Ezek után elhiszi most már mindenki, hogy nem varázslat a tisztaság elérése vagy akár nem is verejtékkel megteremtett, fárasztó munka eredménye? "

Tehát négy évvel ezelőtt vagy valakik odafigyeltek rám vagy jól láttam előre a lehetőségeket, hiszen mára - és ez pont az elmúlt hónapokban valósult meg egész Budapesten - nemhogy utca szinten történtek meg a szelektív hulladékgyűjtő pontok telepítései, hanem minden háztartásban, ráadásul ahogy azt előre láttam, EU-s támogatással. Itt már tényleg csak a közterekre való odafigyelés maradt.

Azért itt is van még előrelépési lehetőség: zöld övezetben lakunk, sokunknak van kutyája, akik rendszerint odapiszkítanak a járda melletti füves területre. Sok, sőt nagyon sok kutya-wc-t kellene telepíteni, ahová összeszedhetnénk és kidobhatnánk kedvenceink után a piszkot. Ez mindenképpen szükséges az élhetőbb környezet kialakítása érdekében.

A következő pont az úthálózat állapota. Erre az alábbi gondolatot látom találónak:

ROSSZ ÚT = MÉRGES VEZETŐ, JÓ ÚT = NYUGODT VEZETŐ

Négy évvel ezelőtt erre így hívtam fel a figyelmet:

" Míg környezetünk más városrészein útfelújítások valósultak meg, addig a Mátyás Király úttól északra eső Szentendrei úton a gödröket kerülgetjük. Lépten-nyomon szembetalálkozunk azzal a ténnyel, hogy Óbuda-Békásmegyer 12. választási körzetét messze elkerülte az odafigyelés, a gondoskodás. Míg pl. a 11-es úttól Csillaghegynek a Duna felé eső részén komplett úthálózatokat újítottak fel - gondoljunk itt a Mátyás Király út ezen szakaszára - addig Csillaghegy hegy felöli oldalán nem történt semmi és nem hiszem, hogy azért nem, mert mi elhagyatottabbak lennénk. Véleményem szerint azért nem, mert jelenlegi önkormányzati képviselőnk nem képviselte odaadóan érdekeinket. Talán azért, mert nem lakik ő maga is itt, köztünk, vagy azért, mert nem szeret feleslegesen dolgozni - hiszen képviselői fizetését így is, úgy is felveheti -, ezt nem tudom, mindenesetre a tények szemmel láthatóak:


A képek Csillaghegyen, Békásmegyeren és Békásmegyer-Ófalun készültek, mind a 12-es választási körzetbe tartozó részein. "

Nos, talán itt is odafigyelhettek rám, hiszen négy évvel ezelőtt a fenti képsorozat egy része a Hollós Korvin úton készült, ahol ma ezt láthatjuk, vagy a következő képen az Óbor utca új aszfaltját csodálhatjuk meg:

Sajnos Csillaghegy nyugati oldala továbbra is mostoha-gyerek sorsát éli: a Szentendrei út a csatornaépítést követően sem lett újra aszfaltozva, sőt, jellemzően ezekkel a képsorokkal találkozunk:


Nagyon fontos lenne:

CSILLAGHEGY FŐ CSOMÓPONTJÁNAK TEHERMENTESÍTÉSE

A Csillaghegy mellett lévő ürömi és a volt téglagyár területén lévő Tündérliget utcai lakópark együttesen már akkora megterhelést tesz a Mátyás Király út - Szentendrei út kereszteződés áteresztő képességére, hogy csúcsidőben képtelenség ott a közlekedés. Ezt mindenféleképpen valahogy tehermentesíteni kell.
Meglátásom szerint ez már minimális költségvetéssel is megvalósítható úgy, hogy a régen még működő, de azóta már lezárt Határ úti és a Kert sor végén lévő átjárókat újra megnyitnák. Ezzel a három fő irányból lejövő forgalom egyről három átjárón tudna közlekedni és vélhetően megszünnének a hatalmas dugók:
az Üröm felől érkezők az Ürömi úton, a Tündérliget felől érkezők a Határ úton és a Csillaghegy hegyoldalról érkezők a Kert soron át tudnának ráhajtani a Szentendrei útra.

A következő, amit szintén fontos dolognak tartok, az a szervezett tömegsport bevezetése, melynek a következő lehetne a szlogenje:

TÖMEGESEN ÉLMÉNY A MOZGÁS

Négy évvel ezelőtt ebben láttam a jövőt:

" Mindenki tudja, hogy gyermekeink nem mozognak annyit, mint amennyit mi mozogtunk tizenévesen, viszont nekünk is tisztában kell lennünk azzal, hogy a mai gyerekeknek nincs is akkora mozgásterük, mint amekkora nekünk volt 20-30-40 évvel ezelőtt. Éppen ezért a már meglévő sportlétesítményeinket kellene népszerűbbé tenni, ezáltal jobban kihasználni, illetve új sportcentrumot építeni, hiszen szükség van rá. Ebben a kis észak-óbudai régióban közel 70.000-en élünk és nincs számunkra megfelelő sportcentrum.

Békásmegyer-Csillaghegy határán terül el az egykori Csillaghegy FC sportpályája, ma Külker SC. Szeretném felvenni a kapcsolatot a tulajdonosokkal, szeretném a létesítményt nyitottabbá tenni a lakosság számára, szeretnék oda minél több családi sportnapot szervezni, így visszahozni számukra a mozgás örömét. E hatalmas területen vannak kihasználatlan, üresen álló részek. Tárgyalásokat kezdeményeznék velük és állami segítségből szeretném felépíteni Békásmegyer-Csillaghegy sportcentrumát. Erre a legmegfelelőbbnek a régi teniszpályájuk helyét tartom: "

Némi előrelépés ezen a területen is született, hiszen évente két alkalommal a Csillaghegyi Strand területére szerveznek sport napokat. Sajnos ez még mindig nagyon kevés, ez még nem segíti elő a rendszeres mozgás lehetőségét, pláne nem ilyen jegyárak mellett. A Külker sportpályájával kapcsolatban továbbra sem történt előre lépés, a terület ugyanúgy parlagon hever, mindössze a kapuja van azóta jobban bedőlve, pedig az Orbán-kormány által négy éve meghirdetett sportolást elősegítő szándéknyilatkozatuk erre tökéletesen alkalmas helyszínéül szolgálhatna.

Az országban bármerre megyünk, az adott városrésznek a központját kiemelt figyelem és törődés övezi. Nem is kell nagyon messzire mennünk, maradjunk csak a saját házunk táján és gondoljunk Békásmegyer központjára, a Csobánka térre, mely pár évvel ezelőtt hatalmas területen, nagy beruházással díszburkolatot kapott, ezzel szemben Csillaghegy központját továbbra is elfelejtették Óbudán.

BARÁTSÁGOSABB KÖZPONTOT CSILLAGHEGYNEK

Így nézett ki négy éve és így néz ki ma is:

Én például a Csillaghegyi Egészségház előtti "park"ban el tudnék képzelni egy kis barátságos szökőkutat, mint pl. a budakalászi, de időszerűnek tartom a Mátyás Király út - Géza utca közötti Szentendrei utat HÉV-vel elválasztó, sokszor bedőlt kerítés cseréjét, a füves terület rendbetételét is.

(Budakalász, szökőkút):

Egyéb fontos programpontok:

Négy évvel ezelőtti programpontjaim közül a csatornázottság immár megvalósulóban lévő folyamat és a játszóterek felújítása is megtörtént, így jó szívvel mutatom meg képekben is:

Ezeken felül van, ami nem változott:

BUSZMEGÁLLÓK ÁLLAPOTA

Vannak buszmegállóink, melyekben sem fedett rész, sem ülőhely nincs biztosítva. Szeretnék az Önkormányzat felé benyújtani egy tervezetet, melyben előírás lenne az, hogy ha valaki valamilyen szolgáltatást nyújt a Kerületben, akkor nekik meg kelljen felelni bizonyos elvárásoknak. Ide tartozna többek között az is, hogy a BKV fel-és leszállóhelyein legyenek fedett ülőhelyek kialakítva, gondolva ezzel az idősebbekre, akiknek esetenként megerőltető lehet 20 perces ácsorgás.

Ebben a békásmegyeri buszmegállóban nincs ülőhely (bár Csillagheggyel ellentétben legalább van fedett váró):

VÍZELVEZETŐ ÁRKOK TISZTÍTÁSA

Továbbra is gondot jelent a hegyről levezető vízelvezető árkok állapota, esetleges ezek hiánya. Vannak nagyon jó példák is, de a kritikán aluliak inkább jellemzőek:

50% KEDVEZMÉNY KIEMELT PROGRAMOKRA

Szeretnék komoly kedvezményeket kiharcolni az Önkormányzatnál olyan kulturális és szabadidős rendezvényekkel szemben, amelyek úgymond kizökkentik a Kerületben élőket a maguk megszokott, "hétköznapi" életéből. Értem ezalatt a sportrendezvényeket (pl. maratoni futóverseny) vagy a kulturális rendezvényeket - és itt kiemelném a Sziget Fesztivált - amelyeknél útlezárásokkal korlátozva vagyunk, illetve amikor a nagy hangerő miatt a nyári melegben nem tudunk nyitott ablak mellett aludni. Az ilyen jellegű rendezvényeknek ezentúl az Önkormányzat csak akkor adhatna ki működési engedélyt, ha a szervezők vállalni tudják, hogy a III. kerület állandó lakcímmel bejegyzett lakosai 50%-os napi jegyár kedvezménnyel, vagy sporteseményeknél 50%-os nevezési díj-kedvezménnyel tudjanak részt venni.

BÉKÁSMEGYERI PARKOK BŐVÍTÉSE

A lakótelepen sétálva több barátságos, virágos parkkal találkoztam. Ezt egy nagyon jó, követendő példának tartom és szívesen találkoznék több virággal és füvesítéssel kialakított kis parkokkal, mint az ilyen kopár területtel:

PARKOLÓHELYEK A LAKÓTELEPEN

A békásmegyeri lakótelepen kis helyen sok ember él, ami viszont azzal jár, hogy nagyon sok autónak kell parkolóhelyet biztosítani, ami nehéz feladat, mert a parkolóhelyekkel párhuzamosan a parkok meglétét, sőt bővítését is szem előtt kell tartani. Az itt élő lakosok saját maguk kialakították parkolási szokásaikat, kiválasztották kedvenc parkolóhelyüket, amelyek sok esetben kövezetlen, esős időben sáros parkolóhelyet jelent. Ezeket a területeket ki kellene kövezni és valós parkolóhelyekké kellene kialakítani. Néhány jellemző példa:

Szemerei Géza
Csillaghegy, 2014. augusztus

Tisztelt Választópolgár!

Köszönöm megtisztelő ajánlásukat! 130%-on teljesítettem. Gond nélkül bejutottam a jelöltek közé, így a 12. választási körzetben egydüliként leszek a listán, mint független jelölt. Kérem, ne hagyják tovább leépülni Csillaghegyet, október 12-én SZAVAZZANAK RÁM!

Köszönettel: Szemerei Géza
Csillaghegy, 2014. szeptember

Az oldal üzemeltetője: Szemerei Géza

Kapcsolat: info@csillaghegyiek.hu