OKTATÁS

csillaghegyi lakosok információs oldala

Megújult a Krisna központ

Csillaghegyen megnyílt a megújult és kibővült Haré Krisna Indiai Oktatási és Kultúrális Központ, melyen belül kapott helyet a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola, a Puskás Ildikó Indológiai Gyűjtemény és az Indiai Kultúrális Központ. Az ünnepélyes megnyitó napján konferenciát is rendeztek "India és Európa: együttműködés közös értékek mentén" címmel.

A központban június végéig tekinthető meg a "Stein Aurél hagyatékának aktualitása" című kiállítás, amely a főiskola régész-indológus kutatójának redhagyó munkásságát mutatja be.
Cím: Lehel utca 15-17.
Forrás: Óbuda Újság, 2011. június 8.

Jótékonysági est a Fodrosért

Hagyományos alapítványi jótékonysági estjét február 19-én rendezte a Fodros Általános Iskola a Csillaghegyi Közösségi Házban. A bevételt az intézmény fejlesztésére fordítják.

A rendezvényen több mint 120 szülő és pedagógus vett részt. A jó hangulatú programban fellépett Egyházi Géza, az Operettszínház művésze, Tabáni István, Danis Elza, Máté Simon és együttese, a Propeller Band zenekar, valamint a Cassandra tánccsoport (képünkön). Az est végén táncház várta a vendégeket, melyen a Fakutya zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

A bevétel legnagyobb része a tanulók, a pedagógusok, illetve a támogatók (Il Fiore virágüzlet, Cserfalvi cukrászda, Rokonsport, Mavir, H-Design gyorsnyomda, Czár Fruit Kft., Serpafilm Produkció) által felajánlott tárgyak árverezéséből származott. Az összegyűlt 600 ezer forintot az sikola tanulói javára, az intézmény fejlesztésére fordítja az alapítvány.
Forrás: Óbuda Újság, 2011. március 30.

Az oldal üzemeltetője: Szemerei Géza

Kapcsolat: info@csillaghegyiek.hu